Modetrends herfst/winter 2019

Modetrends herfst/winter 2019

Categories : Mode

Bent u benieuwd naar de nieuwste mode trends voor de herfst/ winter 2019/2020? In dit artikel leest u alles over de ontwikkelingen in de fashion trends, accessoires en het bijbehorend kleuren pallet. Daarnaast bespreken we de diverse stoffen die we gaan zien in FW19/20 aan bod en ontvangt u handig stylingadvies over hoe u de betreffende stijlen mooi combineert. Ontdek wat de eye-catchers en klassiekers gaan zijn deze herfst en winter!

- Neo-bourgeois

Designers gaan dit jaar massaal terug naar eind jaren '70 en begin jaren '80 met een hoog more is more gehalte. Denk hierbij aan strikkragen, hoedjes, kniehoge laarzen, hooggesloten blouses, lange rokken en een tasje. De kleding is elegant, vrouwelijk en die doet denken aan de Parijse Rive Gauche.

- Pied-de-poule en schotse ruiten

Deze herfst en winter komen de ruiten weer terug in alle soorten en maten. Pied-de-poule, schotse ruiten, en klassieke patronen met stoere houthakkers ruiten gemixt. Oversized ruiten jacks en de fijne zwart/ wit ruit. Een klein detail of een complete look, alles kan deze winter wat ruiten betreft. Gewaagde, onverwachte combinaties van Schotse ruiten en bloemenprints geven deze klassieke stof een moderne uitstraling.

- Iconische basis items en onmisbare klassiekers

Voor de liefhebbers van een cleane, klassieke look is er dit seizoen ook voldoende keuze! Iconische basisitems en onmisbare klassiekers worden hervormd in een betere versie. Zoals klassieke, lange wollen jassen en wijde broeken.

- Levendige kleuren

'Bright colours' waren in veel modeshows van de designers te zien dit seizoen. Deze kleurencombinaties komen dan ook veel terug. Denk aan de kleuren paars, karmijnrood, blauw, fluorgeel, roze en oranje.

- Bruin wordt het nieuwe zwart

De bruin/ oranje/ camel kleuren zijn de trend dit najaar. Echte herfsttinten. De kleur wordt dieper wordt richting het kastanjebruin. Tevens zien we veel rood, okergeel, blauw, lila en groen tinten.

- Leerwerk

Leer komt weer volop in beeld. De keuze in stijlen en silhouetten is groot. Items in traditioneel zwart en bruin, maar ook in trendkleuren.

- Grunge

Het is een kwart eeuw geleden dat deze look is geboren. In de etalages moeten de stukken op de juiste manier worden gecombineerd om deze achteloze allure te bereiken. Denk hierbij aan de rokken tot over de knie in combinatie met oversized truien.

- Gothic

Zoals te zien was bij merken als Saint Laurant, Gucci en Louis Vuitton komt ‘gothic’ weer terug. Zwart in verschillende materialen. Denk aan leer, kant en denim bijvoorbeeld. Maar ook als accent in accessoires (riemen, tassen en schoenen).

- Oversized schouders & mouwen met volume

Terug naar de jaren ’80. Deze stijl draagt ‘empowerment’ uit doordat de jasjes, mantels en andere tops zijn voorzien van extra brede schouders. Oversized en hoekig, zodat de vrouw duidelijk degene is die de leiding heeft.

- Luipaardprint

Al seizoenen lang is luipaardprint duidelijk aanwezig. De dierenprint is nu onmisbaar in een damesgarderobe. Jurken, broeken, tassen, schoenen en jassen. Je ziet diverse items met de luipaardprint.

- Western

De western trend is gekenmerkt door uiteraard western laarsjes, franjes, hoeden, korte suède jasjes, western veter-ketting, grote riemen en Mexicaanse laarzen.

- Sieraden met parels en parelmoer

Dit is de chique en trendy accessoire van dit moment. Daarnaast zien we fijne, subtiele sieraden met wat key pieces er tussen.

- Leerwerk

Leer komt weer volop in beeld. De keuze in stijlen en silhouetten is groot. Items in traditioneel zwart of bruin, maar ook in trendkleuren. Er zijn slim fit 5-pocket modellen of meer volumineuze broeken. Een leren jack is een mooie essentiel voor je garderobe. Tegenwoordig mag je leer op leer combineren. Of kies voor een leren jack over een flowy jurk, een leren rok of broek met oversized gebreide trui. Of een leren blouse met een jeans. Leer is niet meer weg te denken uit het hedendaagse modebeeld.

- Goud, zilver, metallic en glansrijke stoffen

Combineer glitters met casual items en bouw de hoeveelheid glitters gedurende het seizoen op.
Voor een luxueus gevoel zijn veel items dit najaar voorzien van glans. Denk aan metallic stoffen, zilveren en gouden items, pailletten rokken, velvet stukken en glansrijke stoffen. Combineer glitters met stijvolle casual items. Gaat goud beige dit seizoen van de eerste plaats stoten? Nee hoor, want ze gaan heel mooi samen in het kleurbeeld.

- Jassen en capes

We zien veel lange jassen tot net over de knie. De jassen zijn ruim en worden vaak met een ceintuur geknoopt. Helemaal trendy zijn de faux fur jasjes met volume en het pufferjack. Ook de capes en regenjassen zijn weer populair.

- Broeken

Steeds meer broeken worden wijder en de taille wordt hoger. Ook de broeken met een opstaande rand en ceintuur in de taille zijn meer te zien.

- Rokken en jurken

De rokken en jurken worden langer. Korte rokken zijn nog altijd trendy, maar de midi rok met een lengte over de knie wordt steeds belangrijker. Ook punkachtige invloeden zijn terug te zien in diverse combinaties. Denk aan een rok met hoge laarzen eronder.

- Gebreide truien

In de modeshows van designers zijn dit najaar veel truien te zien. Er is duidelijk geprobeerd om de truien niet saai te maken door ze te voorzien van kabelpatroon, kleurige patronen of andere versiersels. Ook de mouwen zijn net als vorige winter extra lang, wijd of bijzonder.

- Mannenpak

Tenslotte zijn er talloze variaties op het mannenpak of kostuum dit seizoen! Het getailleerde colbertjasje wordt vaak met ceintuur gedragen op een rok of broek.

Heeft u nog styling vragen naar aanleiding van al deze herfst/winter trends voor 2019? Stuur gerust een mail naar info@pinok.nl, neem telefonsich contact op of breng een bezoek aan PINOK. We heten u van harte welkom. Op naar een heerlijk herfst en winter seizoen!

Share this content

Add a comment

Toestemming voor cookies