Dé Herfst/ Winter modetrends 2022/2023

Dé Herfst/ Winter modetrends 2022/2023

Categories : Mode

De herfst is officieel van start gegaan en bij een nieuw seizoen horen natuurlijk dé nieuwe herfst/ winter mode trends 2022/2023. Daarom zetten wij dé 20 modetrends van dit seizoen voor jou op een rijtje. Al deze prachtige trends vind je terug in de exclusieve PINOK collectie. Laat je inspireren door deze nieuwe mode!

Wat zijn de kleuren voor de Winter en de Herfst van 2022/ 2023? 

FEL, FELLER, FELST

Mocht je denken dat het najaar enkel grauw kan zijn? Het antwoord van de modewereld tegen al dat verwachte grijs is een flinke portie kleur. En dan liefst zo kleurrijk mogelijk.  

Komend najaar zullen rustgevende kleuren als Wood Green en Polar Night de behoefte aan koestering, tastbaarheid en de mysteries van de horizon vertegenwoordigen. Terwijl felle tinten als Orange Tiger en Rose Violet de behoefte aan het vieren van het leven uitdrukken. Van rustige kernkleuren tot opvallende eye catchers, hieronder vind je de kleuren die de hoofdrol spelen in de najaarscollectie van 2022/ 2023.

Rose Violet

De magische tint Violet is een diepe roze, vrij felle kleur die naar het paars neigt. Mooi te combineren met blauwe kleuren, grijs en zwart of met lichtroze bijvoorbeeld.

Oker Geel

Een prachtige, warme gele kleur. Oker geel is een opvallende en vrolijke kleur voor de winter.

Orange Tiger

Was altijd al één van de favoriete kleuren. Orange Tiger was ook een kleur die veel te zien was op de catwalks voor de herfst/ winter van 2022/2023. Het is een heldere en vrolijke oranje tint, zeker voor de winter.

Helder Rood

Rood is een van de lievelingskleuren op de catwalk! Kun je geen keus maken tussen al deze prachtige kleuren? Colourblock er lekker op los.

Wood Green

Dit is een echte najaars en winter kleur voor het najaar; Wood Green. Een groene kleur die naar het bruin en grijs neigt. Mooi te combineren met gebroken wit, oranje en roze.

Polar Night

Een vrij donkere kleur blauw, die richting het grijs gaat. Tevens is ook donker denim op dit moment trending.

Caramel Brown

Een warme kleur bruin met oranje tonen. Heel geschikt voor schoenen en tassen. Deze warme kleur komt dit seizoen ook terug in kleding. Met deze trendkleur kun je eindeloos combineren! Denk bijvoorbeeld aan een trendy look met de kleuren caramel brown, geel en oranje.

Winterwit

Neutrale winter witte kleuren spelen dit seizoen een hoofdrol. Kies eens voor een offwhite monochrome winterlook of werk met witte accenten. Zoals modische offwhite laklaarsjes of een teddy winterwitte spencer.

Black is the new black

Zwart is elk seizoen weer mooi. Chic, simpel, maar tegelijkertijd modieus. Zo ook dit najaar. Kies voor een zwarte oversized blazer, een zwarte jurk of een zwarte trui en je kunt stylish de deur uit. Simplicity is the key!

Trends 2022/ 2023

Na een lange, warme zomer is de herfst nu toch echt begonnen! En bij een nieuw seizoen horen natuurlijk dé nieuwe mode trends. Daarom zetten wij de 20 modetrends van dit seizoen voor jou op een rijtje. Al deze prachtige trends vind je terug in de exclusieve PINOK collectie. Laat je inspireren door deze fashion hot topics!

Trend #1 Hoge laarzen

Hoge Laarzen zijn perfect voor het koudere seizoen. Je draagt ze bijvoorbeeld heel mooi onder een wollen jurk. Maar ook in combinatie met een broek zorgt dit voor een modische look. Een wollen trui een dikke jas eroverheen en je look heeft niet meer veel nodig.

Trend #2 Hoge laarzen

Hét materiaal van deze Herfst/ Winter is leer. Dit duurzame, stevige en warme materiaal zien we terug in broeken, jurken en jassen. Dat houdt in dat er voor elke vrouw wel een mooi leren item in de PINOK collectie zit.

Trend #3 Oversized jassen, blazers en blouse

Volume, lengte en lagen zien we momenteel volop in het modebeeld terug. Denk aan oversized jassen, blazers en blouses. De oversized blouse draag je bijvoorbeeld op een skinny broek of chino. Maar ook open met een top of shirt eronder!

Met de oversized winterjas kun je de kou trotseren. Warm, comfortabel en dus helemaal on trend: de puffer jacket. Hierin is het heerlijk cocoonen. De pufferjas wordt vaak geassocieerd met een stoere look. Wanneer je voor een lange pufferjas gaat, krijg je een perfecte combinatie tussen chic en stoer. Bonus, je hebt het gegarandeerd de hele winter warm!



Trend #4 Flower Prints

Bloemenprints zien we al meerdere seizoenen terug komen. Maar dit najaar is het specifiek een donkere bloemenprint die we veel gaan zien. Denk aan: winterbloemen! Mooi te combineren met cowboy boots of hoge  laarzen.

Trend #5 Flared Jeans

De Bootcut of Flared Jeans is een must-have. Voor de liefhebbers hebben we goed nieuws, want deze seventies inspired broek is dus een blijvertje. Ook de Cropped variant zien we steeds vaker. Combineer ‘m bijvoorbeeld met een mooi hakje of een sneaker.

Trend #6 Gestreepte Truien

Een modetrend die hot topic is op Instagram: de gestreepte trui. Zowel in authentiek zwart/ offwhite of juist zeer kleurrijk. De klassieke gestreepte trui raakt nooit uit de mode! Een gestreepte trui past altijd bij een mooie basic jeans en zorgt voor een stijlvolle herfst/ winter look.

Trend #7 De Maxi Rok

Zwieren doen we niet alleen in de zomer, want de lange rokken gaan we deze herfst ook overal zien. In de herfst draag je ze met heerlijk warme oversized gebreide trui. Combineer deze look met een stoer kort bikerjack of juist met een lange jas die tot over de knieën valt. Is het koud buiten? Dan zorg je voor extra warmte met een legging of hoge laarzen!

Trend #8 Glam

Wij konden niet blijer zijn met deze glamorous trend! Dit najaar staat in het teken van feest. Door deze nieuwe trend kun jij jouw garderobe wat meer glam geven en niet meer alleen met kerst en nieuwjaar. We zien veel glitter en glans in tops en bottoms. Deze worden ook regelmatig gecombineerd als set. De materialen variëren van luxe brokaat en glanzend satijn tot verfijnde lurex krijtstrepen en kleurrijke glitterbreisels.

Trend #9  Checkprint

Afgelopen jaren zijn we al volop verwend met mooie prints en het houdt nog niet op! Als vernieuwing komen er weer verrassende prints bij. Denk bijvoorbeeld aan verschillende geblokte printjes op rokken of truien. Combineer drukke prints met effen kleurtjes, zo springt je kledingstuk met print er helemaal uit!

Trend #10 Mouwen en Kragen

YES! De ballonmouwen zullen we voorlopig nog even blijven zien in het modebeeld. Door nadruk te leggen op de schouders en de taille creëer je een mooi zandloper figuur. Ga altijd op zoek naar een goede balans. Ook klassieke kragen worden iets groter. Dit is een subtiele verandering. It’s all-in the details

Trend #11 Redesign

De mode-industrie probeert de impact op het milieu te minimaliseren en niet langer de grootste vervuiler te zijn. Vandaar dat 2023 een jaar wordt van veranderingen naar schonere, duurzame mode. PINOK staat voor slowfashion en heeft veel duurzame labels in haar assortiment. We merken dat dames slimmere aankoopbeslissingen nemen. Ze investeren in kwaliteitstukken waar je jarenlang plezier van hebt en die gemaakt zijn van duurzame stoffen.

Trend #12 See Trough

Deze herft/ winter mag de See Trough trend niet ontbreken, namelijk items in doorzichtige materialen. Iedereen die dus dacht dat we onszelf deze winter zouden verbergen in lagen kleding heeft het mis. Doorzichtige items zijn hét mode-item van deze winter. Dat betekent natuurlijk niet dat je in te koude kleding naar buiten gaat. Het is de bedoeling dat je doorzichtige tops en jurkjes combineert met oversized blazers, colberts of andere modische jassen tijdens de koude winterdagen.

Trend #13 Bodywarmers, gilets en spencers

Een bodywarmer, spencer en gilet zijn fijne items om in je kast te hebben in de herfst. Deze eyecatchers houden je lekker warm en laten tegelijkertijd de rest van je outfit zien. Bovendien zijn ze ook nog eens heel stylish!

Trend #14 Tweed

Tweed, een van dé trends voor deze herfst 2022, is een stof waarmee je er binnen een handomdraai chic uitziet. Combineer bijvoorbeeld een tweed rokje met een jasje of luxe trui voor een stijlvolle kantoor look.

Trend #15 Maxi silhouetten

Hoewel we voorlopig nog geen afscheid nemen van de minirok, lijken jurken, rokken en zelfs jassen dit najaar massaal de grond te raken. Maxi silhoutten mogen niet ontbreken!

Trend #16 Ski-proof

De wintercollecties zitten boordevol met stylische snowboots, grote winterjassen en andere ski-proof spullen.

Trend #17 Aaibare knitwear

Comfortabele knitwear krijgt een upgrade voor herfst/winter 2022/2023. Geborstelde mohair en wol zijn dé stoffen waar je niet omheen kunt.
Denk aan aaibare trui, vesten en gilets.

Trend #18 Retro-stijl; strik eromheen

Deze herfst/ witte zien we afgeplatte strikken terugkomen op modische winter items. Zowel grafische strikken als effen strikken als bijvoorbeeld accent op of aan een blouse.

Trend #19 Gorpcore

We zien de laatste jaren steeds vaker outdoor vrijetijdskleding met een stijlvolle touch terugkomen in de damescollecties. Deze winter is er een verdere uitbreiding van deze trend. Denk aan stoere cargo pants, korte puffy jassen en bodywarmers en chunky boots om stylish bij het geheel te combineren. Deze Gorpcore trend is dus bovenal praktisch, maar daarnaast modieus tegelijk.

Trend #20 Matching sets 

Perfect voor elke chiquere gelegenheid. Naast het feit dat de sets er modieus en verzorgd uitzien, schelen ze je enorm veel tijd met het uitkiezen van een outfit.

Welke winteritems mogen deze winter niet in jouw garderobe missen?

Om het trendrapport compleet te maken zetten we nog even dé trending winterkledingstukken op een rijtje. Met deze prachtige stukken sluit je naadloos aan op dé fashion trends van de winter van 2023!
- Overalls
- Trenchcoats
- Poncho’s
- Bontjassen
- Bodywarmers

Share this content

Add a comment

Toestemming voor cookies