Dé lente en zomer mode trends van 2023

Dé lente en zomer mode trends van 2023

Categories : Mode

De lente is begonnen, dus de hoogste tijd om de mooiste lente- en zomertrends voor jou op een rijtje te zetten! In dit artikel ontdek je dé mode hoogtepunten voor de lente/zomer 2023 én geven we je inspiratie voor de allermooiste looks. Ontdek welke look bij jou past, want mode en jouw identiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Hieronder zie je de nieuwste trends zodat jij stralend het lente- en zomerseizoen begint met frisse en nieuwe looks. Let the inspiration begin…

Populaire kleuren van de lente/zomer 2023

De fijne kleuren die ons dit jaar in de voorjaarssferen brengen zijn zacht, mooi en sfeervol. De nieuwe pasteltinten van licht pink tot stijlvol lila zijn erg elegant en zullen nog vaak voorbijkomen. Naast deze zachte pasteltinten zijn de fellere kleuren weer een trend. Denk hierbij aan oranje, fuchsia, paars, perzik roze, lime, geel, groen en blauw.

 

Modeontwerpers willen deze lente/zomer maar één ding: een goed humeur! Want jezelf kunnen tonen precies zoals je bent en hoe je jezelf het liefst ziet, zorgt voor dat bijzondere gevoel.

Alle kleuren bij elkaar zorgen voor een kleurrijk geheel. Totallooks in één statementkleur.
Als tegenhanger zien we de beige beweging, met outfits in neutrale tinten als beige, camel en bruin. Kleuren als zwart en wit zijn tijdloos en sluiten mooi aan bij de felle kleuren van deze zomer.

De kledingtrends

 

Trend #1 Prints

Prints zijn de laatste jaren elke modeseizoen populair, maar komend seizoen al helemaal. Speciale patronen van strepen tot bloemen, de gingham print, grafisch vormgegeven elementen, ruiten, camouflage, lieflijke gekleurde prints en nog veel meer. Deze patronen zijn te vinden op verschillende mode items variërend van jurken tot broeken en van jassen tot sjaals. Prints zorgen voor een geweldig stralend gevoel en zijn een absolute blikvanger. Alles mag en niets is te gek.

https://www.pinok.nl/kleding/blouses

Trend #2 Longline blazer

De blazer is nog lang niet van het toneel verdwenen en is mooi te combineren met een jeans, rok of jurk. Deze lente/zomer ‘23 zien we de longline blazer terug. Draag hem als jasje of om je outfit een chique touch te geven. Probeer gerust eens met een riempje om de taille.

https://www.pinok.nl/kleding/blazers

Trend #3 (gehaakt) Kant

Hou je van romantische looks? Dan is deze trend absoluut voor jou. Kanten items die een stijlvol gevoel geven. Luchtige stoffen en hierdoor perfect voor de zomer! Ook is gehaakt kant blijft een trend. Combineer dit met een stoere jeans om de look een sportieve touch te geven.

https://www.pinok.nl/kleding/tops-shirts

Trend #4 Wijde broeken

Een belangrijke mode item zijn de wijde broeken. We zien zowel wijde pantalons als wijde jeans.

https://www.pinok.nl/kleding/broeken/pantalons

Trend #5 Double denim

Denim op denim is een perfecte combinatie deze lente/ zomer. Denk hierbij aan denimsets, bestaande uit een jeans of denim rok met bijpassend jasje. Denim zie je altijd en overal en mag ook deze lente/zomer in jouw garderobe ontbreken. Deze zomer zien we niet alleen de denim jeans maar ook denim jurken, -rokken, -blouses of jeansjumpsuits. Opvallend zijn de wijde jeansbroeken zowel in de cropped als in lange variant. We zien dit jaar niet enkel de blauwe denim maar ook de gekleurde versie.

https://www.pinok.nl/kleding/jumpsuits

Trend #6 Linnen

Linnen is een materiaal dat in de zomer absoluut niet mag ontbreken. De mooie zachte stof is licht en zorgt voor verkoeling op bijzondere warme dagen. De chique-kreuk look zorgt er ook voor dat we meer ontspannen kunnen zijn. Vooral linnen looks in een bijpassende set zijn bijzonder chic, omdat de nonchalance van dit materiaal op een bijzondere manier wordt benadrukt.

https://www.pinok.nl/kleding/jurken

Trend #7 Doorschijnende stoffen

De (semi) transparante materialen staan hoog op het lijstje in de trends voor dit voorjaar. Denk hierbij aan transparante jurken, blouses en tops. Met deze modetrend kun je variëren van lichte tot donkere kleuren en zelfs met gemengde kleuren. Mooi om te combineren met een wide leg jeans. Met name met deze stoffen stylen we weer heerlijk in laagjes.

https://www.pinok.nl/kleding/blouses

Trend #8 Volumineuze schouderpartijen

Het silhouet blijft deze lente/zomer met volumineuze schouderpartijen en pofmouwen. Je ziet een veelvoud van variaties.

https://www.pinok.nl/kleding/tops-shirts/tops

Trend #9 Oversized blouses

Voorjaar 2023 zien we de oversized blouse vaak terug in het modebeeld. Mooi gecombineerd bij een basic jeans of juist een pantalon voor een stijlvolle look. Naast de blouse is de oversized blousejurk veelvuldig in de collecties terug te vinden.

https://www.pinok.nl/kleding/blouses

Trend #10 Opvallende tassen

Handtassen in sprankelende kleuren of met een mooie glans. Hoe opvallender, hoe beter. Bij deze trend kan het niet bijzonder genoeg. We mogen deze lente/zomer opvallen met onze tassen. Ze zijn er in alle kleuren en maten, dus kies een maat of kleur die bij jou past en shine!

https://www.pinok.nl/accessoires/tassen

Trend #11 Handtas klassiekers in een modern jasje

Klassieke vormen van een tas worden in een modern jasje gegoten, met strakke lijnen en zachte afwerkingen. De handtas wordt in de lente/zomer 2023 weer een belangrijk item. Deze tijdloze tas kun je combineren met een chique look of juist bij een sportieve look.  Voor een speciaal detail kun jij jouw tas afstylen met een tassenstrap.

https://www.pinok.nl/accessoires/tassen/handtassen

Trend #12 Trenchcoat

Dé perfecte manier om een basic look nog mooier te maken is met de trenchcoat. Of draag de trenchcoat bij een stijlvolle en moderne look.  Gemakkelijk en mooi bij elke stijl te combineren.

https://www.pinok.nl/kleding/jassen

Trend #13 De casual trend

De casual look mag deze lente/ zomer niet ontbreken. Kijk maar naar alle denim, baseball Jacks, utility Jacks en cargobroeken met zakken.

https://www.pinok.nl/kleding/broeken/jeans

Trend #14 Romantische look

Als tegenhanger van de casual trend is er de romantische, vrouwelijke look, met bijvoorbeeld de wijd uitlopende rok. We zien lieflijke prints, corsages, bloemen en borduursels. Metallic, goud en zilver doen het ook goed in het modebeeld, bij voorkeur voor één item in een outfit.

https://www.pinok.nl/kleding/truien-vesten

Trend #15 Old school sneakers

Maak je look compleet met stijlvolle en comfortabele sneakers. Het fijne van sneakers zijn dat ze nooit uit de mode raken.

https://www.pinok.nl/schoenen/sneakers

Helemaal geïnspireerd door deze 15 stijlvolle lente/zomer trends 2023? Al de items van de foto’s vind je in ons ruime assortiment met meer dan 30 toonaangevende luxe mode labels. Bekijk de stijlvolle PINOK-collectie meteen online!

https://www.pinok.nl

 

Team PINOK adviseert je graag over de mooiste combinaties.
Informeer naar de mogelijkheden voor persoonlijk styling advies via info@pinok.nl

Share this content

Add a comment

Toestemming voor cookies