Dé lente/zomer mode trends van 2022

Dé lente/zomer mode trends van 2022

Categories : Mode

De frisse lente is begonnen en de tropische zomer komt er weer aan en daar horen natuurlijk ook bijpassende mode trends bij! In dit artikel ontdek je dé mode hoogtepunten voor lente/zomer 2022 en geven we je stijlvolle inspiratie voor de allermooiste looks! Bekijk NU de nieuwste trends zodat jij sprankelend aan een heerlijk lente- en zomerseizoen kunt beginnen in een up-to-date garderobe! Laat je inspireren…

Het kleurenpallet

Wat zijn de kleuren voor lente en zomer 2022?

Komend voorjaar zijn er in allereerste plaats de bekende, familiaire kleuren.  Kleuren waar we ons heerlijk in voelen, in deze vreemde tijden.

Denk hierbij aan de rustgevende kleuren zoals chocoladebruin of zandbeige. 

Of fifty shades of blue. Vier van de topkleuren voor komend seizoen zijn blauw of gaan richting blauw.  

 

Aan de andere kant willen de modeontwerpers een kleurenpalet aanbieden dat ons inspireert tot optimisme, vreugde en spontaniteit! Het zal je niet verbazen dat vrolijke kleuren voor een goed gevoel zorgen.

 

Dé trend voor dit voorjaar zijn de felle, optimistische tinten. Kleurrijke trendy kleuren voor lente/zomer 2022 zijn fuchsia (bubblegum), helder geel, groen, rood, vuur oranje en paars. Net iets minder fel dan vorig jaar, iets subtieler, iets zachter en heel vrouwelijk.

Onze look mag ook dit jaar weer monochroom zijn. En color blocking is wederom een trend. Dus voel je vrij om de modekleuren (ook) volop met elkaar te combineren.

En combineer ook de vrolijke energetische kleuren met de bekende ingetogen kleuren wit, beige, zachtgroen en zachtgrijs. Zo creëer zo een verrassend effect!

De kledingtrends

 

Trend #1 Vrouwelijke mode

De modetrends voor lente/zomer 2022 gaan terug naar de jaren ’90 en 2000. Het mag allemaal weer wat vrouwelijker. Heerlijk soepel vallende modellen, voor zowel jurken, blouses als broeken waarmee we ons lichaam weer laten zien. 

Tip voor jouw blouse: laat een paar bovenste knoopjes open, stroop de mouwen op en draag er een mooie kanten top onder.

Klik hier om de collectie te bekijken

 

Trend #2 De oversized broek


De broeken: het mag dit seizoen echt oversized. We zien enorm wijde pijpen, de skinny broeken zijn voor dit voorjaar uit het modebeeld verdwenen. Hoe meer oversized de broek….hoe beter.

 

Tip: Een nostalgische stylingtruc “jurk meets broek” gaat het heel goed doen in 2022. Juist laagjes van luchtige stoffen passen perfect bij het lente modebeeld 2022.

Combineer een broek met een bohemian tuniek of juist met een strakke jurk. Aan jou de keuze!

 

Voor de liefhebber zien we praktische, goed draagbare broeken maar dan wel in trendy kleuren terug. Comfortabel maar heel flatteus, helemaal 2022. 

klik hier om de collectie te bekijken 

Trend #3 De jeans

De spijkerbroek bestaat natuurlijk al een lange tijd en er zijn talloze varianten in leverbaar. We gaan dit seizoen veel donkere tinten denim zien en varianten met uitlopende pijpen, broeken met een bandplooi en een jeans met hoge omslag. Ook geldt hierbij hoe groter de broeken of pijpen, hoe beter!

klik hier om de collectie te bekijken 

 

Trend #4 De preppy look


De preppy look is al wat langer weer in opkomst, stoer gecombineerd met een shorts of een mooie plooirok. De preppy look is meer dan een kledingstijl, het is een levenswijze. Het woord ‘preppy’ hebben we te danken aan Erich Segal, die het voor het eerst gebruikte in zijn bestseller Love Story (1970). Deze stijl mixt casual en sportieve elementen met geklede stukken en is een comfortabele, stijlvolle look.

Klik hier om de collectie te bekijken

 

Trend #5 Pofmouwen

Pofmouwen zijn troef dit seizoen, van extreem tot heel subtiel. In jouw trui, jouw blouse of jurk. En er wordt weer gecombineerd met opvallende, vaak oversized kragen. Helemaal geschikt voor het tijdperk waarin we zoveel via Zoom werken. 

 

Klik hier om de collectie te bekijken

Trend #6 De klassieker; de trenchcoat

 

De tijdloze trenchcoat blijft absoluut ook dit voorjaar in het modebeeld. Of je nu een zakelijke meeting hebt of juist jouw feestelijke outfit moet bedekken onderweg naar een feestje: de trenchcoat is een jas voor elk moment van de dag.

Van origine is de trenchcoat een regenjas, maar het kledingstuk kan ook prima als zomerjas.

Klik hier om de collectie te bekijken

 

Trend #7 Kant

 

  

Kant gaat deze lente/zomers de mode trends beheersen. Er zijn meerdere manieren om kant te dragen. Ga voor een kanten top of blouse. Deze items zijn mooi te combineren met een rok, broek of short. 

Klik hier om de collectie te bekijken

Trend #8 Ruches en franjes

 

Romantisch en frivool, ruches geven elke outfit een speelse, vrouwelijke touch. Ruches en franjes geven textuur en uitstraling aan de meest eenvoudige outfits en kunnen ook nog eens super flatterend zijn. En zijn super leuk te combineren en je krijgt meteen een zomers gevoel. 

Klik hier om de collectie te bekijken

Trend #10 Opvallende prints

Lente en zomer 2022 gaat bekend staan om opvallende en kleurige prints en het mixen en matchen van kleur en prints. Van een blouse met een speciale print gecombineerd met een vest in een felle kleur tot een mooie printjurk met fijn gebreide trui met V-hals eroverheen gedragen tijdens frisse lente dagen. Het is allemaal mogelijk!

klik hier om de collectie te bekijken

Trend #11 Oversized blazers

 

Oversized blazers zijn al een tijdje trending. Ook deze lente/ zomer ga je deze items veel terug zien komen. De oversized blazer is bijna met alles te combineren. Denk aan met een bloesje, topje of een leuk oversized T-shirt. In de zomer is een blazer ook leuk te combineren over een jurk of met een korte broek. 

Klik hier om de collectie te bekijken

Trend #12 Kimono’s

 

De kimono is geïnspireerd op traditionele Japanse kleding en wordt steeds populairder omdat het  persoonlijkheid toevoegt aan elke outfit. Tevens is een kimono comfortabel, veelzijdig en voegt vrouwelijkheid toe. De moderne kimono is een must-have item geworden in de zomergarderobe van elke vrouw. Hij kan met succes je dagelijkse outfits completeren, maar ook de ontspannen vakantielooks of de trendy looks van de muziekfestivals waaraan je deze zomer deelneemt.

Klik hier om de collectie te bekijken

Trend #13 Het bikerjack

Opvallend is ook de terugkeer van het biker jack (was het ooit helemaal weg?) De nineties  ten voeten uit. Voor dit jaar een gegarandeerde mode trend!

 

Heb je er nog een liggen dan kan dat weer helemaal. Wil je er graag een naar de allerlaatste trend dan kun je kiezen uit een kleurrijke biker, of een met dramatisch brede schouders, met opbollende schouders en pofmouwen, met grote revers, met franjes, met denim details en in oversized formaat.

Klik hier om de collectie te bekijken

Trend #14 Tassen in vrolijke kleuren

 

De kleurrijkste looks mogen deze lente/ zomer niet ontbreken. En niet alleen bij de kleding zelf maar ook accessoires spelen een belangrijke rol. Fleurige handtassen tillen je outfit naar een hoger niveau. Door vrolijke kleuren in je accessoires terug te laten komen maak je van elke outfit een feestje!

Klik hier om de collectie te bekijken

Trend #14 Grote handtassen

 

Het is officieel de tijd om afstand te nemen van de ‘’micro’’ bags. De grote tassen maken dit seizoen namelijk hun comeback. Dit is goed nieuws voor de mensen onder ons die de afgelopen jaren hebben zitten worstelen om al zijn ‘’Essentials’’ in die piepkleine tassen te proppen. 

Klik hier om de collectie te bekijken

Trend #15 Cowboy boots

Ook cowboy boots zijn een trend die blijft deze lente/zomer. Het geweldige van deze schoenen zijn dat je ze eindeloos kunt combineren. Onder een broek met trendy losvallende pijpen, onder de flared pants, maar ze staan ook perfect onder korte en lange jurken.

Kortom, we mogen weer volop gaan genieten van deze lente en zomer. Na de lockdown van vorig jaar is het heerlijk weer naar buiten gaan. Optimistische kleuren, ongedwongen trend waarin een ieder zich fijn en vrolijk voelt. 

 

Klik hier om de collectie te bekijken

Helemaal geïnspireerd door deze 15 schitterende lente/zomer trends 2022? Al deze items van de foto's vind je in ons ruime assortiment met meer dan 30 toonaangevende exclusieve modelabels. Bekijk de on trend & stijlvolle PINOK collectie direct online!

www.pinok.nl

Team PINOK adviseert je graag over de mooiste combinaties.
Informeer naar de mogelijkheden voor persoonlijk styling advies via info@pinok.nl

Lieve groet,

Chantal Janssen
PINOK

 

Share this content

Add a comment

Toestemming voor cookies