Duurzaamheid bij PINOK

Duurzaamheid bij PINOK

Categories : Mode

Duurzaamheid is een belangrijk topic voor PINOK. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en hebben een divers assortiment aan slow fashion. Minder verspilling, meer kwaliteit. Hiermee investeert u in duurzaamheid, hoge kwaliteit kledingitems én kunnen we met trots zeggen dat we aantal duurzame labels in ons assortiment hebben.

Duurzame labels

Bij dames boutique PINOK vindt u naast alle mooie slow fashion labels de volgende duurzame merken; A beautiful story, Alchemist, O my bag en Sissel edelbo. Daarnaast hebben ook veel merken sustainable items in hun collecties, zoals Closed, Fabienne Chapot en Zoe Karssen. Het gaat hier dan om items die bijvoorbeeld gemaakt zijn van biologisch katoen of gerecyclede PET-flessen. 

Duurzame shoppingbags

PINOK heeft herbruikbare shoppingbags. Bij aankoop van een item bij PINOK ontvangt u gratis een mooie herbruikbare tas. Uiteraard hebben wij led verlichting in de winkel en gebruiken we alleen FSC-papier.

Duurzaamheid

Millennials hechten tegenwoordig veel meer waarde aan duurzaamheid. Het is niet langer een trend, maar de basis. Van biologisch katoen tot sustainable mode items.

A Beautiful Story

A Beautiful Story is een handgemaakt sieradenmerk. De bijzondere kralen zijn fairtrade gecertificeerd. Ook word er gerecycled zilver gebruikt voor het maken van de sieraden. De focus van A Beautiful Story ligt op fairtrade handel en om kansen te creëren voor producenten in economische moeilijke situaties.

Bij een bedrijf hoort ook veel papierwerk. A Beautiful Story probeert zoveel mogelijk digitaal te doen, maar niet alles kan digitaal. Zo heb je bijvoorbeeld posters en flyers nodig. A Beautiful Story laat alles drukken op FSC gecertificeerd papier met biologische drukinkten.

A beautiful story medewerkers in werkplaatsen in ontwikkelingslanden krijgen eerlijk betaald. Door deze werkgelegenheid worden ze financieel onafhankelijk en kunnen hun familie onderhouden. A Beautiful Story laat bewust hun sieraden in ontwikkelingslanden vervaardigen.

In de fysieke winkel wil A Beautiful Story afbreekbaar of gerecyclede producten gebruiken. Hierbij kunt u denken aan hout enzovoorts.

Voor de duurzame producten van a beautiful story kijk bij https://www.pinok.nl/a-beautiful-story

Alchemist

Alchemist verkoopt kleding die gemaakt is van duurzame stoffen. Ook zijn ze altijd bezig met verduurzamen. Alchemist is veel in gesprek met andere duurzame merken voor vruchtbare samenwerkingen.

Alchemist had voor 2016 als doel gesteld om 90% van hun productie afkomstig te laten zijn van makers die een sociaal certificaat hebben. Inmiddels hebben de fabrieken waarmee ze mee werken één of meer certificaten en staan ze onder de jaarlijkse audit van verschillende NGO's. Dit is een onderzoek om te analyseren of de betreffende organisatie goed en betrouwbaar is.

Alchemist probeert meer dan een keer per jaar hun producenten te bezoeken om de omstandigheden te controleren. In 2015 hebben ze een medewerkster in dienst om de gestelde doelen te behalen. Wat goed en mooi gemaakt is, gaat bovendien lang mee. Dit is ook duurzaamheid.

In 2016 heeft Alchemist een onderzoek laten uitvoeren op het gebied van minimumloon van één van de belangrijkste leveranciers in Portugal. Ook wilde Alchemist hun CO2-uitstoot verlagen. Dit wilde ze doen door zoveel mogelijk van de productie terug te brengen naar Europa. Dit is gelukt! Ze hebben 80% van de productie in Portugal, 5% in Macedonië en 15% in Delhi, India.

De stoffenleverancier wekt 80% van hun energiebehoeften zelf lokaal duurzaam op. De kleding die wordt besteld door de klanten, wordt in biologisch, afbreekbare verpakkingen verstuurd. De draagtassen worden gemaakt van biologisch katoen. Alchemist heeft LED-verlichting in de winkel en op kantoor. Ze proberen zoveel mogelijk digitaal te doen, maar sommige dingen gaan helaas niet digitaal. Als Alchemist papier gebruikt, dan gebruiken ze FSC-papier. Dit is papier van verantwoorde herkomst. Veel van de nieuwe kleding wordt gemaakt van gerecycled denim, wol en linnen.

Voor de duurzame producten van Alchemist kijk bij https://www.pinok.nl/alchemist

O my bag

O My Bag is een duurzaam merk, omdat de tassen en accessoires zijn gefabriceerd van eco leer. Eco leer wil zeggen dat er geen chemicaliën worden gebruikt voor het bewerken van het leer. De looierij waarmee O My Bag mee samenwerkt heeft maatregelen genomen op het gebied van afvalvermindering, energie- en waterbesparing.

O My Bag won in 2015 de Sustainable Leather Award. Dit is een Nederlandse prijs voor merken die bijdragen aan de ontwikkeling en groei van duurzaam leer.

De verpakkingen van O My Bag zijn gemaakt van gerecyclede materialen. In 2018 is O My Bag begonnen met Repack. Dit is een herbruikbare verpakkingsservice. Klanten kunnen kiezen om hun producten in herbruikbaar of herbruikbaar Repack te laten verzenden. Deze dozen kunnen in een nabijgelegen brievenbus worden achtergelaten.

O My Bag doneert een deel van hun inkomsten om lokale projecten in India te ondersteunen. Zo hebben ze in 2017 3.000 schooltassen aan The Brickfield Schools Project. Dit is een organisatie die schoollessen biedt aan kinderen van werknemers in Indian Brickfields.

Sheong Shi Tannery is vanaf het begin in samenwerking met O My Bag geweest. Deze leerlooierij heeft O My Bag geholpen om het gebruik van ecologisch leer te verbeteren, uit te breiden en te promoten. Hierdoor hebben ze andere de lokale leerindustrie uitgedaagd met innovatie duurzaamheidsmaatregelen. De meest recente ontwikkeling van O My Bag en de Sheong Shi Tannery is het zachtere leer dat wordt gebruikt voor de Midnight Collection.

Ook wordt ervoor gezorgd dat de werknemers van de Sheong Shi Tannery ziekteverzekering, pensioensfondsen, ondersteuning bij hun huur en opleiding hebben. Ook hebben de werknemers beschermende uitrusting voor een veilige werkplek. Verder wordt er ook gezorgd voor ventilatie en licht.

O My Bag heeft nog een andere leerlooierij in Toscane, Italië. De samenwerking begon in 2016, omdat de hoogwaardige leren ontbraken die nodig zijn voor plantaardig gelooid leer. Conceria Nuova Grenoble delen een passie voor plantaardig gelooid leer, hoge productienormen en respect voor de natuur.

Voor de duurzame producten van O My Bag kijk bij https://www.pinok.nl/o-my-bag

Sissel Edelbo

Elk item van Sissel Edelbo verteld het verhaal van het Indische erfgoed en van de vrouwen uit India. De kern van dit mooie duurzame label is de liefde voor de Indische cultuur en up-cycling van oude spullen. Up-cycling is van oude en onbruikbare spullen iets nieuws maken.

Sissel Edelbo combineren prints met een eenvoudige Scandinavische draai, zodat de klanten duurzame kleding kunnen kiezen en het verhaal van de sari's kunnen voortzetten.

Sari's zijn de bekendste kledingstukken in India wat door vrouwen gedragen wordt. Het is een stuk stof van 5/7 m lang en 1 m breed. Vrouwen draperen dit speciale stuk stof om zich heen als een soort jurk. Alle stijlen van Sissel Edelbo zijn gemaakt van (oude) sari's.

In 2004 zijn Jeanne Sissel Thomsen en Christina Edelbo Peterson naar India gereis en hebben ze sari's uitgezocht voor hun duurzame collecties. Alle sari's zijn uniek in weven en kwaliteit.

Bent u benieuwd naar onze prachtige, duurzame items? U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan PINOK of neem graag een kijkje in de online winkel. www.pinok.nl Voor vragen kunt u mailen naar info@pinok.nl of telefonisch contact opnemen.

Share this content

Add a comment

Toestemming voor cookies