Modetrends lente/zomer 2020

Modetrends lente/zomer 2020

Categories : Mode

Ben je benieuwd naar de allernieuwste modetrends voor de lente/zomer 2020? In deze blog lees je alles over dé ontwikkelingen op het gebied van fashion trends. Daarnaast komen de soorten stoffen die we gaan zien in SS20 aan bod en geef ik jou handig styling advies over hoe je de betreffende stijlen mooi combineert. Ontdek wat dé eye-catchers en klassiekers zijn deze lente en zomer!


Raffinement en verfijning

Raffinement en verfijning vormen de basis voor dit seizoen. Waarbij ontwerpers de thema's sport, outdoor en jeugd tot een verheven niveau tillen. De mode is vrouwelijk met een masculiene, stoere touch.


Sportieve invloeden

Sportieve invloeden worden verheven tot luxe status door middels van een harmonieus kleuren pallet, verfijnde stoffen en modieuze silhouetten.


Jeugdnostalgie

Geabstraheerde speelgoedmotieven, breisels en meisjesachtige franjes in een divers kleurenpalet zorgen voor een speelse en vrolijke uitstraling.


Rustgevende neutrals

Neutrale kleuren zoals ecru en gebroken wit worden heel populair. Gebruikt in combinatie met gestructureerde en minimalistische silhouetten en natuurlijke materialen zoals linnen, jute en biologisch katoen. Simplistische stukken waar veel mee gebeurd. Prints en designs worden tot de essentie terug gebracht, met geometrische patronen en simplistische vormen. Denk hierbij aan vormen als vierkanten, cirkels en lijnen.




Pofmouwen 

Vorig seizoen waren de pofmouwen er al. Ook in deze lente/zomer zijn de pofmouwen weer te zien in allerlei soorten en maten. Je ziet jurken en topjes met korte pof mouwtjes, maar ook halflange en lange ballon mouwen. Combineer deze blouses en tops met pofmouwen met wijde broeken of rokken met een hoge taille.


Rimpelkoortjes

Of het nu broeken, jassen of blouses zijn; overal komt het mode-item rimpelkoord in terug. Vaak als decoratie om kledingstukken op de heupen of in de taille aan te rimpelen, maar ook functioneel zoals bij de tailles van rokken en broeken.


Wijde broeken, hoge tailles

Veel broeken zijn wijd en hebben een hoge taille. Pijpen kunnen recht zijn of je ziet de flared pants (broek met uitlopende pijpen). De taille band wordt in veel gevallen mooi samengebonden met een ceintuur of een stoffen koord.

 


Samengebonden enkels

Broeken zijn dit seizoen wijder en bij een aantal ontwerpers werden broeken samengebonden bij de enkels gespot. Met een koord. Elastieken band onderaan de broekspijp of een modisch koord om de broekspijp heen, bijvoorbeeld bij military broeken.


Doorzichtige blouses en tunieken

Het materiaal van blouses zijn transparent of semi-transparante. Draag er een mooie top van Rosemunde onder voor een stijlvolle look. Bij veel items wordt er bijvoorbeeld ook direct een bijpassende top bijgeleverd. Combineer deze transparante items bij een zwierige rok, high waisted pants of jeans. 


Layering trend

Ook in het voorjaar zijn er weer veel laagjes te zien. Hiermee creëer je een creatieve, unieke look. Laagjes zijn bedoeld ter decoratie, maar ook functioneel om op wisselende weersomstandigheden in te spelen. Denk aan een heerlijk licht gebreid vest over een top/ blouse of een gilet over een blouse.


Bright colours en kleurverloop

Dit voorjaar zijn de neon kleuren weer terug. Van fuschia, feloranje en bright blauw tot neongroen en geel. Tijdens de modeshows zag je al deze felle tinten terug komen. Een aantal ontwerpers lieten stoffen met kleurverloop zien in rokken, topjes, blouses en jurken. Denk hierbij aan verschillende kleuren die geleidelijk in elkaar overlopen. Van donker naar licht of van licht naar donker.


Modekleur bruin

Karamel- en toffee kleurige looks, ook van top tot teen. Het is een verrassend stylish. Bruin is mooi te combineren met een felle kleur zoals fuschia, geel of turkoois.


Oceaan invloeden

Plastic vervuiling is een belangrijk hedendaags issue. Daarom heeft PINOK een heel aantal duurzame labels in het assortiment waarmee ze hun impact op het milieu proberen te verminderen.

Kleuren en patronen die aan de zee doen denken zijn een belangrijk icon dit seizoen. Lichte tinten zoals groen, blauw en turkoois zullen volgens trendwatchers overal te zien zijn. Met als accentkleur rood. Diep donkerblauw wordt populair, zoals de zee in de nacht. 

Water vormt de inspiratiebron voor designs, prints en silhouetten door gebruik van plooien, fladderende jurken en nautische prints.


Stedelijk groen

Bij een seizoen geïnspireerd door de natuur horen uiteraard groen tinten. Donkergroen en olijfgroen vind je terug in military jacket en cargobroeken. Utilitarian fashion blijft.

Groen wordt gecombineerd met lichte, technische stoffen. De melange van fuchsia, paars en oranje van een mooie zonsondergang inspireert de modebranche in de lente/zomer 2020. Warme tinten als roest, magenta en rood zijn prominent.


Bloemenprints

Jacquard, bloemenprints en weelderige kleuren spelen een belangrijke rol deze lente/ zomer 2020.


Overige prints

Naast de bloemenprints blijven de dierenprints veelvuldig in beeld. Zowel in natuurtinten als gekleurd. Tevens zien we ruitjes, strepen en polkadots.


De trenchcoat

De trenchcoat is een klassieker. Dit stijlvolle ontwerp is  al jarenlang in vrijwel elke modeshow een verschijning. In de nieuwste collecties maakt de traditionele jas echter op vernieuwde manieren een comeback. Er is gespeeld met kleur, motief en silhouet.


Gekleurd leer

In het nieuwe seizoen komt leer weer helemaal terug. De klassieke zwarte leren look wordt verruild voor cognac kleurige leer en voor kleurrijke, levendige tinten.


Pak met bermuda broek

De bermuda is weer terug. In verschillende fashionshows was de bermuda te zien. De bermuda wordt gedragen met een shirt of blouse, maar vooral als onderdeel van een pak. Een bermuda is een broek tot ongeveer de knieën.


Jeans

Zomer 2020 gaan we midi spijkerrokken zien. Daarnaast zijn er high waisted jeans in verwassen licht blauw en licht grijs. De cleane donkerblauwe jeans blijft een klassieker en we zien medium blauwe wassingen.


Zomerse shorts

De short is weer terug in het modebeeld. De korte broek wordt vaak gedragen met een bijpassend jasje in dezelfde kleur of met een topje van dezelfde stof. Zo creëer je een prachtige set. 


Monochrome outfits

Van top tot teen compleet in dezelfde kleur. Ton sur Ton. Kleuren hebben dan een overeenkomst, hebben dezelfde opbouw of bestaan uit dezelfde kleursoort.

Veel styling plezier gewenst! Team PINOK adviseert je graag omtrent de mooiste combinaties. Zowel per mail info@pinok.nl als in onze exclusieve modezaak PINOK in hartje Venlo. Bekijk ons ruime assortiment ook online!

Lieve groet,

Chantal Janssen

 

Share this content

Add a comment

Toestemming voor cookies