Closed

Closed

Filteren op

Closed

Closed is een iconic high end internationaal jeanslabel. Al hun denim is fair, handgemaakt in Italië. Closed werd al in 1978 opgericht en behoort tot de top denim labels van Nederland. Ze zijn begonnen met jeans en doorgeschoven naar high end fashion. Closed creëert pure kwaliteit en mooie, ingetogen looks.

Closed = Sustainable!

Closed zorgt voor elegante, tijdloze ontwerpen. Gemaakt met passie. Ze werken samen met partners wereldwijd, echter hebben ze de meeste medewerkers in Europa. Closed wil haar leveringskanalen kort houden en ecologisch hoog. Ze werken alleen samen met leveranciers in China en India die opkomen voor milieuvriendelijke productie. Dit vertaald zich in eerlijke lonen met overuren betaald, vaste werktijden en een maximale 48-urige werkweer. Veilige en hygiënische werkomstandigheden en geen kinderarbeid.

Tijdloos ontwerp

Tijdloos ontwerpen betekend voor Closed perfectie vanaf het allereerste begin. Ze zoeken naar partners die net zo'n hoge standaard qua kwaliteit aanhouden als Closed van ze verlangt. Met veel hun productie partners werken ze al tientallen jaren samen en zijn zeer loyaal. Ze worden gezien als een deel van de Closed familie. Ze zijn een familiebedrijf en dat is hun merk filosofie.

De broeken van Closed

De inspiratie voor het ontwerp van de Closed broek is altijd een harmonieus verband geweest tussen design en functie. Uniformen van alle types, inclusief military worden continue nagestreefd door het innovatief designer team. De eerste Closed jeans met de iconische X-pocket is in 1980 in Parijs ontworpen. Deze closed innovatie is de key tot het comfort van elke Closed jeans vandaag.

Traditioneel vakmanschap

Het traditioneel vakmanschap van Closed profiteert van moderne, hedendaagse expertise. Daarom helpen we onze partners nieuwe technologieën te ontwikkelen voor duurzame en geavanceerde productie. Bijvoorbeeld de klassieke dubbelzijdige Closed jassen. Hiervoor werden geavanceerde nieuwe machines aangeschaft die de ingewikkelde, onzichtbare naden aan beide zijden vakkundig konden afwerken. En in 2015 hebben we de lat nog een keer hoger gelegd door Thinsulate ™ Featherless by 3M te gebruiken, een neerlaagvervanger. Closed was een van de eerste Duitse bedrijven die dit synthetische, diervriendelijke materiaal als isolerende vulling in jassen verwerkten.

Benieuwd naar andere stijlvolle merken?

Neem eens een kijkje in onze webshop. Wij hebben o.a. de volgende merken in ons assortiment

- Baum und pferdgarten

- Zenggi

 

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw